Tuesday, July 16, 2013

Cerita hari sabtu dan ahad

cerita 1(marila kita membuat begedil daging)
Bahan 2nya
daging kisar
kentang(dipotong &digoreng)
lada putih(ditumbuk)
daun sup(dipotong kecik2)
bawang merah (setengah digoreng setengah ditumbuk)
gambar x lengkap sebab tangan kotor,xsempat nak amik gambar...
senangkan baca bahan2 die..buatnya pun senang bangat...

 kentang ni makcik depan rumah bagi sebb die keja kedai karipap,sebab tu rupanya seperti inti karipap,hihi






 maka terjadilah begedil daging yg comel2 mcm tuannya....(sila jgn muntah hijau)
 Cerita 2 (roti kayu manis)
 Bahan2x nya
 Tepung
susu
gula perang
butter
maka terjadilah roti kat bawah ini (sbb terpengaruh baca blog salam 2 benua)







cerita 3 (Karipap)
Bahan 2x...malas nak citer boleh ..

layan gambar je aci x..






karipap ini juga comel seperti tuannya..hihi...
bulan puasa citer pasal makanan..bagus ika..gud job...hihi.. (Jgn terliur ea)

nota kaki :Tgh gila lagu rindu setengah mati & pink just give me a reason...mode jiwang karat

Monday, July 15, 2013

Disaat itu

Disaat kesibukkan itu aku rasa mcm nak berhenti kerja
Disaat kesedihan itu aku rasa mcm nak berhenti kerja
Disaat waktu terus berjalan aku rasa kosong3x (smbil nyanyi lagu najwa latip)
Disaat aku terpandangnya aku rasa mcm nak berhenti kerja
Disaat mak aku membebel2 pasal gaji aku rasa mcm nak berhenti kerja
Disaat aku keseorangan di ofis aku rasa mcm nak berhenti kerja
Disaat segala - galanya berlaku aku REDHA



nota kaki - kerja yg banyak2 sgt .....

Thursday, July 11, 2013

sepi siapa


Aku menyedari telah jatuh cinta
Tapi aku tak bisa mengungkapkan
Terasa bahagiaku mencintaimu
Walaupun kau belum mencintaiku
Aku di sini kan selalu menunggu
Yang selalu ada di setiap waktumu
Selalu menanti jawapanmu
Untuk cinta yang terakhir

Semakin ku bisa untuk menyayangi
Semakin ku bisa untuk mengerti
Tak akan pernah hilang rasaku
Cinta yang membawa dalam hatiku
Bagai mata yang tak terpejam
Aku tetap menantimu
Aku di sini kan selalu menunggu
Yang selalu ada di setiap waktumu
Selalu menanti jawapanmu
Untuk cintamu
Tak akan pernah hilang rasaku
Cinta yang membawa dalam hatiku
Bagai mata yang tak terpejam
Aku tetap menantimu
Aku kan tetap menantimu




Wednesday, July 3, 2013

makan oiiii

Letak gambar makanan je aci x ...(ko ingt ni instagram ke)

 Donut ni breakfast kt kursus minggu lepas (gebu x kita)hihi


Tahu bakar yang ohhhsemmmm

 Ni masak sendiri ok..saalmon +mash potatoes+brocolly & baby carrot...

 mkan kat seven spice chinese fried rice seafood katanya (org belanja)

 satey ayam oiiii...hihi...


nota kaki: sibuk tender..pengsannnn...