Thursday, June 13, 2013

zoo singapore...here i come...

lepas balik dari pangkor,aku berjalan lagi...kali ni x jauh sgt...pegi zoo singapore..

mcm besa,layan gambar je boleh...hahahaha..malas nak menaip...kitorang tiga orang je..gadis2 semua...hehe
of coz la gambar tuan tanah yg pertama...masa ni dalam pkul 11.00 pagi...

 kitaorang gerak dari johor dalam pukul 9 pagi..sarapan dulu,cri air mineral,isi minyak penuh siap2..baru zassss ke singapore...tuan tanah drive okkk..mih..mih...percaya x...of coz nerbous masa kat imigresen..tp mestila pandai berlakon...follow jer kereta depan...gambar kt imigresen x smpat nak snap sbb saya busy buat autopass utk kereta...sbb kereta xpernah masuk singapore lagi...dalam sejam juga lah buat sbb ramai orng...pas da setlle semua,marilah kita berjimba...huhu..
layan la lagi gambar2 kat zoo singapore...



















 amacam best x.???..pernat wei...zoo singapore tu besar gila...kitaorang tawaf 2 jam je..pastu da x larat ,ade gak train utk bawak jalan2 sekeliling..tapi kitaorng xnaik,konon2 nk jalan kaki...boleh bakar kalori..ujung2 x larat nak jalan,maka marilah kita seret je kaki itu..bila da abis 2 jam,marilah kita cari souvenir plak utk kenangan2 semalam..haha..aku beli mug yang besar gila harga 25 dollar n magnet fridge utk beberapa orng kwn...gambar ilek sbb mls nak snap..da penat...

pas keluar zoo,kitorang pun searching masjid and tempat makan...make sure korang ade GPS dalam kereta bila masuk singapore sbb sgt mudah kalu ade GPS utk cari tempat yg kamu ingin pergi..maklumlah papan tanda kat singapore ni kebanyakkan nya umum..xdetail sgt papan tandanya..so susahla..maku sure jangan melebihi had laju yang ditetapkan bila drive kamera had laju dimana2 yer..AWAS...hahaha
kitaorang cari makan kat beach road n pergi masjid fatimah untuk solat zuhur n asar sekali...
mee goreng ini menggoda sekali..nyum3x...
 pas settle semua marilah kita berjalan lagi...kali ni pergi Geylang Serai..jalan2 kat pasar die...bestla juga...rambang mata tengok kain2 yng die jual...lepas da penat tawaf...last tempat kitaorang pergi...masjid sultan..utk solat magrib...n makan malam sekali..kitorang mmg target nak balik lepas mgrib utk mengelakkan jem di imegresen singapore...pastu singgah kedai makan ZAMZAM...makan die semua sedap2...kitorang order murtabak je..sbb kenyang lagi...
  pas dah settle semua, marilah kita kembali ke pangkal jalan..mih..mih...masa ni still jem lagi...motor2 semua berpusu2 nak keluar singapore, kereta apatah lagi.....hmmmm

Alhamdullilah,kami selamat sampai juga ke johor dengan selamatnya....rasa sgt puas dan best dan pernat..tp overalll BEST....hihi...

No comments:

Post a Comment