Thursday, December 27, 2012

i hope karma will slap u in the face..

Ade ker pergi mtg sama tempat dari opis yang sama tapi kena naik kereta asing-asing..
mtg pukul 2.30p.m tapi baru bagtau pkul 2.15 kena naik kereta asing2..dengan alasan ko ada valuation site...
kenapalah ada manusia dalam dunia ni yg mcm ni....
dear god, please..help me..to deal with the situation~


Wednesday, December 26, 2012

Setelah sekian lama (aku,kau dan dia)

setelah sekian lama,(setahun ok xpernah cakap lagi...hanya cakap sepatah dua kata even satu opis..what the fish)
akhirnya kena pergi mtg dgn dia...(tidakkkkkkkkkkk)..
maka knalah kuatkan hati,iman dan segalanya...
aku: rasa sayang itu sudah tiada...insyallah...akan terus kuat...
kau:tetap begitu..."creepy person"... (dan aku masih tertanya-tanya..kenapa aku pernah sukakan kau)
dia : sama mcm kau...maka sgt sesuai kamu bersama...mmg kita pernah jadi kawan...tapi keadaan tidak akan sama macam dulu lagi (biarlah aku yang mengalah)

mungkin kita x seharusnya mengenali satu sama lain
agar tiada hati yang dibawa pergi dan jiwa yang ditinggal sunyi
mungkin kita sepatutnya hanya begini,
saling melangkah pergi dan bahagia dengan haluan sendiri....





Tuesday, December 25, 2012

RUN ( Pilihan utk kekal atau pergi)

the body doesn' know the difference,
between nerves & excitement,
panic & doubt
the beginning & the end,
the body  just tell you to get the hell out,
sometimes u ignore it,
thats the reasonable thing to do,
tp kdg2 kamu harus mendengar dan percaya kata hati kamu,
when your body say run
RUN!!!!!


Thursday, December 20, 2012

Grow Up

melepaskan adalah sesuatu yang mudah,
meneruskan hidup selepas itu adalah sgt susah
so sometimes we fight for it,
untuk mengekalkan keadaan yg sama,
tapi keadaan xkan kekal sama,
at some point you have to let go and move on...
because no matter HOW PAIN it is,
THATS THE WAY WE GROW UP..........


Monday, December 17, 2012

Gambar yang berkurun lama ku tunggu

Gambar ni ak lama gila tungguu nak dapat dari arkitek..
gambar kanak2 riang di site...hahaha
 maka kita layankanlah.... yang jadi chairman kat depan tu Timbalan menteri pertahanan
 Y.B. Datuk Dr. Abd. Latiff Bin Ahmad






 nota kaki : hati ini gundah gulana....memikirkan berbagai perkara...

Friday, December 14, 2012

kau salju cintaku

Bagai salju dingin sentuhan cintamu
PAdamlah kepanasan dalam bara kecewa

Engkau salju dingin penawar lukaku
Yang ditinggalkan pergi dalam pada bercinta

Mawar resah bunga layu di jambangan
Harapanku gugur bagai debu yang hina

Serasa tidak bersua serasa berkubur jua
Mengapa sanggup dirimu merawat laraku

Engkau menjadi pengganti waktu dia masih ku kenang
Maafkan aku oh sayang yang tidak berdaya

Engkau salju cinta hadir musim kemarau
Ku peluk bagai sutera untuk bangun semula

Engkau salju cinta hadir musim kemarau
Ku peluk bagai sutera ingin ku dakap bahgia

nota kaki : pernah dengar lagu diatas,nyanyian graviti, ohhhsemmmmmm...tangkap jiwang sekejap...dibawah adalah kembar saya...hahaha


Thursday, December 6, 2012

Dear God~

 nota kaki: make me smile in the morning....hahaha

Tuesday, December 4, 2012

kemarahan yg terlampau~

Pernah rasa sakit hati yang terlampau?
ak pernah ,
masa tgh cari tempat duduk kt tmpat makan yang ramai orng...
and then kita da nampak ade meja kosong,dan terus menuju kesana,
bila da sampai depan meja,baru nak pegang kerusi,tetiba ada orang alain dtg dan terus duduk kat meja tu,
ak mcm blur,n then ayah n mak aku pun senyap pandang orng tu,pastu ayah aku tanya,ade orng ker?
and then orng tu boleh buat muka selamba ckp ade...
ko x sakit hati ker...
muka selamba,poyo n pentingkan diri sendiri!!!!..
ok..aku sgt marah!!!!!..
cube utk melupakan...tp bila da tido,bgn balik pun masih ingat lagi...hadoi..







nota kaki:Ya Allah,kau hilangkan kemarahan yg melampau ini....


sushi king ~






wordless tuesday~

Sunday, December 2, 2012

maha yang teruja~

sabtu n ahad lepas turun s.alam n KL..huhu
jalan2 cari makan ...
so kita layankan gmbar2 yg akan membuat kita mnjadi speecless...








nota kaki : Gewammmm..sgt dgn arnab yang telinga jatuh..sgt cuteeeee ok....