Thursday, December 27, 2012

i hope karma will slap u in the face..

Ade ker pergi mtg sama tempat dari opis yang sama tapi kena naik kereta asing-asing..
mtg pukul 2.30p.m tapi baru bagtau pkul 2.15 kena naik kereta asing2..dengan alasan ko ada valuation site...
kenapalah ada manusia dalam dunia ni yg mcm ni....
dear god, please..help me..to deal with the situation~


Wednesday, December 26, 2012

Setelah sekian lama (aku,kau dan dia)

setelah sekian lama,(setahun ok xpernah cakap lagi...hanya cakap sepatah dua kata even satu opis..what the fish)
akhirnya kena pergi mtg dgn dia...(tidakkkkkkkkkkk)..
maka knalah kuatkan hati,iman dan segalanya...
aku: rasa sayang itu sudah tiada...insyallah...akan terus kuat...
kau:tetap begitu..."creepy person"... (dan aku masih tertanya-tanya..kenapa aku pernah sukakan kau)
dia : sama mcm kau...maka sgt sesuai kamu bersama...mmg kita pernah jadi kawan...tapi keadaan tidak akan sama macam dulu lagi (biarlah aku yang mengalah)

mungkin kita x seharusnya mengenali satu sama lain
agar tiada hati yang dibawa pergi dan jiwa yang ditinggal sunyi
mungkin kita sepatutnya hanya begini,
saling melangkah pergi dan bahagia dengan haluan sendiri....





Tuesday, December 25, 2012

RUN ( Pilihan utk kekal atau pergi)

the body doesn' know the difference,
between nerves & excitement,
panic & doubt
the beginning & the end,
the body  just tell you to get the hell out,
sometimes u ignore it,
thats the reasonable thing to do,
tp kdg2 kamu harus mendengar dan percaya kata hati kamu,
when your body say run
RUN!!!!!


Thursday, December 20, 2012

Grow Up

melepaskan adalah sesuatu yang mudah,
meneruskan hidup selepas itu adalah sgt susah
so sometimes we fight for it,
untuk mengekalkan keadaan yg sama,
tapi keadaan xkan kekal sama,
at some point you have to let go and move on...
because no matter HOW PAIN it is,
THATS THE WAY WE GROW UP..........


Monday, December 17, 2012

Gambar yang berkurun lama ku tunggu

Gambar ni ak lama gila tungguu nak dapat dari arkitek..
gambar kanak2 riang di site...hahaha
 maka kita layankanlah.... yang jadi chairman kat depan tu Timbalan menteri pertahanan
 Y.B. Datuk Dr. Abd. Latiff Bin Ahmad






 nota kaki : hati ini gundah gulana....memikirkan berbagai perkara...

Friday, December 14, 2012

kau salju cintaku

Bagai salju dingin sentuhan cintamu
PAdamlah kepanasan dalam bara kecewa

Engkau salju dingin penawar lukaku
Yang ditinggalkan pergi dalam pada bercinta

Mawar resah bunga layu di jambangan
Harapanku gugur bagai debu yang hina

Serasa tidak bersua serasa berkubur jua
Mengapa sanggup dirimu merawat laraku

Engkau menjadi pengganti waktu dia masih ku kenang
Maafkan aku oh sayang yang tidak berdaya

Engkau salju cinta hadir musim kemarau
Ku peluk bagai sutera untuk bangun semula

Engkau salju cinta hadir musim kemarau
Ku peluk bagai sutera ingin ku dakap bahgia

nota kaki : pernah dengar lagu diatas,nyanyian graviti, ohhhsemmmmmm...tangkap jiwang sekejap...dibawah adalah kembar saya...hahaha


Thursday, December 6, 2012

Dear God~

 nota kaki: make me smile in the morning....hahaha

Tuesday, December 4, 2012

kemarahan yg terlampau~

Pernah rasa sakit hati yang terlampau?
ak pernah ,
masa tgh cari tempat duduk kt tmpat makan yang ramai orng...
and then kita da nampak ade meja kosong,dan terus menuju kesana,
bila da sampai depan meja,baru nak pegang kerusi,tetiba ada orang alain dtg dan terus duduk kat meja tu,
ak mcm blur,n then ayah n mak aku pun senyap pandang orng tu,pastu ayah aku tanya,ade orng ker?
and then orng tu boleh buat muka selamba ckp ade...
ko x sakit hati ker...
muka selamba,poyo n pentingkan diri sendiri!!!!..
ok..aku sgt marah!!!!!..
cube utk melupakan...tp bila da tido,bgn balik pun masih ingat lagi...hadoi..







nota kaki:Ya Allah,kau hilangkan kemarahan yg melampau ini....


sushi king ~






wordless tuesday~

Sunday, December 2, 2012

maha yang teruja~

sabtu n ahad lepas turun s.alam n KL..huhu
jalan2 cari makan ...
so kita layankan gmbar2 yg akan membuat kita mnjadi speecless...








nota kaki : Gewammmm..sgt dgn arnab yang telinga jatuh..sgt cuteeeee ok....

Friday, November 23, 2012

hilang naluri & gediks....

matilah kau bersama cintaku...huhuhu..rasa kuarang ajar sungguh kalau nyanyi lagu ni kan...
tapi kalau orng tu tgh frust, mmg kenala kalau nyanyi lagu ni...huhu
cuba jerit kuat2 nyanyi lagu ni masa tgh frust...pergh3...hahaha

adoiyai..sesaje je tulis entry ni...huhu..nak start tulis entry lagu hilang naluri pun keluar,tu yg tulis kat sini...haha

nak tgk gambar gediks saya,




sila jangan tiru aksi saya...haha..

nota kaki.. istanbul aku dtg sgt best...dpt free calender lagi...haha

Sunday, November 18, 2012

GIGI

Minggu lepas aku cuti seminggu...yela cuti umum selang2 maka dengan bangganya baik aku cuti straight..hehe
ari rabu aku pegi betulkan cermin kereta yang retak...
dan hari jumaat aku pegi cabut gigi..adoi..masa cabut mmg x sakit..bila ubat bius abis..die punya sakit..allah je yg tahu...berdenyut2..nasib ada pain killer...klau x...(rasa nak hentak kepala kat dinding)tapi sebenarnya x baguskan  makan pain killer tu..tapi sakit yg amat..gigi geraham plak...ari kedua sakit tu xhilang lagi..berdenyut2...aku makan pain killer lagi...masuk hari ketiga, pun sama..sakit3x....mak aku kata aku lemah semangat...lembik..(sabar jelah) apstu aku pun google..mcmananak kurangkan sakit ni..salah satunya kumur dgn air garam..maka aku pun try..alhamdullilah...kurang sikit sakitnya...

hari2 cuti sebelum aku cabut gigi,aku habiskan masa aku dirumah dan dipondok merenung masa depan..hew...hew...sambil main masak2x..aku buat capati,dan takoyaki versi ika..maka layanlah gambar2 dibawah...btw pondok aku dilanda banjir...nasib pondok aku tinggi...











nota kaki.: ya allah kau lindungi palestine...

Sunday, November 11, 2012

Remuk Jantung Ku

What to do... speechlessssss



Tuesday, November 6, 2012

long time crush -cinta x harus memiliki-


smlm tengah asyik melayan facebook...

tiba2.....undangan perkahwinan NAZ&AYU????

SPEECHLESSS,.....hewhew...xtau nak rase ape....
fyi..nazrul tu my bestfren mase belajar kat sabah..sgt2 rapat...even die tau aku simpan perasaan suker kat die,die ttp layan aku baik..xpernah xlayan ok...sentiasa ada dgn aku,sentiasa balas msg aku,sentiasa dengar semua masalah aku..even masa die da ade awek pun..die ttp cari aku.....hmmmm....even aku mcm lari2...bila jumpa die dgn awek die...
tp bila da abis belajar,tgk die bahagia dgn ayu, ak belajar untuk lupakan perasaan aku pada die...sgt susah...

1st thing untuk dilupakan ialah birthday die..walaupun aku xboleh nak lupa..hewhew..cuma aku stop bagi hadiah jelah....x wish happy birthday pade die..tp lepastu die yg ingatkan aku..ko lupa birthday aku yer..apekah?????

2nd thing lupakan no fon dia..walaupun xboleh lupa..mgkin kalau aku hilang ingatan baru blh lupa kot...hewhew...

byak lagi kalau nak tulis..xmuat kot kt dlm blog ni..hehehe....tp apepun aku kena terima yang die akan kawin dgn orng lain...(magic plese happen)

untuk Nazrul,aku doakan kau bahagia hingga hujung nyawa..sobsob..(terase serdih)

Tuesday, October 30, 2012

Monday, October 29, 2012

sesi photoshoot MRQS

layankan jer bila ade sesi amik gamabar pun boleh...

Alkisahnyer, sorang budak opis mahu amik hantar jubah konvo..pastu bos ak dpt tau..terus kitaorng disuruh bergambar bersama...yelah bos aku kan sder studio gambr..so ..marilah kite bergambr..
gmbar akn di update later..huhu
apepun meh kita layan gambar dulu2..

power fuff girl and boy MRQS..

yg budak lelaki tu ade cmpur bdk praktikal..maka ramaila kaum adamnyer...

nota kaki: bile nak ade budak praktikal lagi ni..opis ni rasa kosong3x....

marilah menggemukkkan diri~

makan untuk hidup atau hidup untuk makan...?
huhu..aku sgt suker makan...suka cri tmpat makan..maka mari kita layankan gambar makanan2 ini..huhu














 terliur??huhuhu....not  good ika...

p/s: bila cuti lama...jalan nak pergi kerja pun boleh lupa....apekah?....