Friday, October 30, 2009

things that happen around me lately...

alooo...
cehhhh..tjuk tulisan ni bahasa inggeris la konon...(hahahahha)
dpat jumpa pakcik mansor and the family...(dpt gelang mutiara from sbah...)
jumpa awek nazrul secara live....(mcm salam tngn die x ikhlas je aku ni)
mak kepada izati baru meninggal dunia ari rabu petang yg lalu(al fatihah...semoga rohnya dicucuri rahmat....)

sekarang aku demam exam.....(takutnyer....tp dgn Allah lagi tkut...)

Friday, October 9, 2009

hidupku yg agak gile sedikit beberapa hari ni...

xtahu kenapa ak agak gile sedikit akhir ni...
1)sbb saufi muncul balik dalam hidup ak...(die adelah encik polis yg sedang bertugas di sempdan thailand...lama da die mnyepi..adalah dalm 2 bulan...kami x pernah berjumpa,hanya bersms..die tu cm biskut...jap ader..jap xde..mklumlah die kan polis..tba2 die muncul kembali...die ni alim n skema gak la orngnya..asik2 ckp dgn ak islam is the way of life...pastu bnyak lah lagi asik cerita pasal agama islam...oh encik polis...saya tahula...tp tape..ak terima segala nasihat die...)

2) ak dlm dilema mahu kerja di mana...kota kinabalu,johor,kl and shah alam...somebody call 911...huhuhu..

3)ak cam da terjatuh cinta pada seseorng...tp mcm besalah...cintaku pasti akan ditolak klau ak berterus terang..so xpayhla berterusterang...(cukuplah dengan nazrul je ak berterus terang..and alhamdullilah...walaupun ak xbersama dgn die kami masih lagi berkawan baik...ak doakan die bahagia dgn ayusha...setiap kali bercerita pasal nazrul..pasti hati aku sgt sakit dan sedih..kdg2 air mataku jatuh berderai-derai dan kemudian ak akan nanges bersungai-sungai....bilakah aku akan boleh lupakan perasaan ak pada dia...mungkin bila ak jumpa seseornag yg lebih baik dari dia...sob..sob...

hmmm tu jela kot yg ak nak tulis...

Friday, October 2, 2009

2 hari yg memenatkan...

aloooo..
lama giler x update blog....
huhuhu..mals+bz....+xde mood
updte blog pun tunggu ader mood...ape da ika....
2 hari yg lepas ak sibuk dgn asemnt ak...
hari rabu pegi seremban..
hari khamis pegi JPS...kat shah alam jer....huhuhuhuh
tapi stil penat..
alhamdulillah..semua berjalan lancar..seperti yg dirancang....
cuma yg plg kelakar sekali bila ak tanyer sorang uncle ni pasal jalan,jalan ke kiri jadi kalan ke kanan,jalan ke kanan jadi jalan kekiri...
ish3x...x ke perning tu.....(oh uncle...)
naseb ak x sesat..
pastu ader pulak sorang pakcik tu beriya2 mahu menolong kami berdua(ak dan aimi) sbb tgk kitaorng mcm terpinga-pinga mencari bangunan...siap cm nak bebel kat kitaorng"xtahu tanyo"..
huhuhuhu...sweet betulla pakcik tu...
tapi x apela...
layan.............

Friday, September 4, 2009

Rahsia Hati

SEPI
SEPI
SEPI
SEPI
SEPI
tanpa cinta
tanpa kasih
tanpa rindu

SAKIT
SAKIT
SAKIT
berpura2x happy
berpura2x senyum
berpura2x suka

BENCI
BENCI
BENCI

lihatnya bersama yg lain
lihatnya tersenyum
lihatnya tertawa

SANGAT SEPI,SAKIT, DAN BENCI.....................................

Wednesday, August 26, 2009

betulke?

orang selalu ckp klau kite syang or suker seseorng,kite mesti luahkan...
klau x takut nanti orng yg kiter suker tu terlepas kt tgn orng lain...
betulke???????
jawapan yg pasti ak pun x tau...mungkin betul atau mungkin x betul..
ak pernah suker seseorng
ak juga pernah syg seseorng...
tp orng tu tetap terlepas kat tgn orng lain....cmne tu ek????
aduyai...ika2....
people always say love is beautiful,
but why it always hurt me so much?????(jiwang jap...jgn mare)

ari ni masuk hari yg keenam umat islam berpuasa...
bila ak pikir balik,puasa ni memang menyatukan kiter semua...
yela,mcm kat umah ak...sebelum ni mana semuar orng makn sama2..
bila bulan ramadhan je,semua baru kumpul sama2...makan sama2...sahur pun sama2...
sgt interesting n sweet...(ak suker sgt)

hmmm,esok maybe ak balik kg...
sbb my sis ajak balik,naik kereta...
kwn2 adik ak pun ramai yg nak ajak balik..
so ak pun terpaksa membalikkan diri ku ke kg....(huhuhuhu,terpaksa ke????padahal suker ja..)

emmmm,ok...sampai berjumpa lagi..(sopan x ayat ak....kihkihkih...)

p/s:wish to berbuka puasa with cinta matiku(nazrul...dlm mimpi pun jadila)...

Thursday, August 20, 2009

goood news n bad news...

assalamualaikum...
bulan ramadan dtg lagi....
ak bersyukur keran ak masih bernafas di muka bumi ini untk menyambut bulan ramadhan sekali lagi....
tp ak serdih...sbb ak raser ak xakan balik kg utk menyambut blan puasa di rumah...xpelah ika(pujuk hatiku supaya bersabar)sob..sob....
sbbnyer kelas ganti di buat pada ari jumaat minggu ni...pagi dan petang pulak tu....
aduyai....
the good news...trikh antar thesis diextendkan selama seminggu....kiranyer tarikh antar yg baru ialah 8.9.2009.....
sehari sbelum my birthday....9.9.09...
birthday??????ak sudah tua....
xmaula citer....
selamat berpuasa kpda semuar yg sudi membaca blog aku
semoga puasa kamu semua ckup sebulan.....

Monday, August 17, 2009

saidina ali bin abi talib




ari sabtu ari tu,ak jalan2 g pkns....


pas2 ternampak kedai buku...


dlm tu byk gile novel ttng pahlawan islam..


entah nape ak sgt tertarik dgn novel 2....(cover dier cantik kot)


so ak teringat lecturer ak citer pasal saidina ali


die kater nape saidinal ali digelar karamuallah...


sebabnyer die x pernah menyembah berhala....


sbb dari kecik dia dah duduk dgn nabi muhammad s.a.w....


so ak pun beli buku tu...


bestla gak...(walaupun x mcm novel cinta)


sbb novel cinta ak boleh abeskan baca dlm maser sehari...


tapi buku ni x blh plak...(slow2 la...)


tp okla...sekurang-kurangnyer aku dpt mengetahui dgn lebih lanjut tentang saidina ali..

the conclusion is interesting n sweet...

Friday, August 14, 2009

h1n1...

semalam....
ijat demam...
sebelum tu sorang lagi rumate ak pun demam...
ishhhhh... risau plak ak...
skrng kan musim H1n1....
semalam kt tv ader ceramah pasal h1n1....
doktor to cakap,kite kena back to basic in islam....
dalam islam,kite kena ckp alhamdulillah bila bersin...
dan orng yg mendengarnye kena la jawab balik ya harmukallah...
bila dipikirkan....
betul gak kata doktor tu...
manusia muda lupa(mcm kata dr M)
kepada kwn2...
jaga kesihatan kita
bnyakkan makan buah
minum susu
biar jadi cergas dan kuat.....

Thursday, August 13, 2009

SETEM

semuer kerana sekeping setem yg bernilai ribuan ringgit...
huhuhuhuhu...tajuk die mmg xbest..
tp citer die mmg best...
ak baru pas tgk citer setem...(ko suker mkan ikan)
mmg kelakar giler nak mampos(sori bhasa kureng sopan sedikit)
nak je ak gelak terguling2 kt pnggung wyg tu..(nanti malu plak kwn aku)
mmg lawak la citer tu...cerite aksi yg penuh komedi...
dala pelakon die best2....yg plng kelakar..sathia...
mula2 niat mmg nak tgk citer g.i joe....
tp xde plak kul 8.30 mlm
tu yg ak tgk citer setem
tapi mmg berbaloi la...
hilang tension tgk citer tu...

p/s:pegilah tgk citer setem...pasti anda akan tertawa berguling2....(mcm saye)

Wednesday, August 12, 2009

apa yg ader dlm fikiran sayer tika ini...

hmmm bnyak sebenarnyer yg ak tgh pk sekarang ni...
1) Nak betulkan lampu motor depan ak...
2) nak pegi cari case study
3) ak sgt lapar dan dlm peti sejuk xder makanan ape2
4) nak belajar interim payment dgn aimi
5) nak tgk wayang G.I JOE
6)rindu dgn adenin...sbb semalam kakak ak msg,adenin da pndai guling2x n klau naik baby walker reverse je pandai(hahahahaha,xsbar nak tgk dier...)
7) ak tgh berpikir pasal semalam gak sbb satu taman kat rumah
ak bergelap..dari pukul 12mlm-2pg...(cisss...ak br bersemangat nak siapkan thesis...terus pudar semangatku),

itu sahajalah yg ader dlm fikiran aku tika ini....(mcm sopan je ayt aku ni ek)

Tuesday, August 11, 2009

cari jodoh...hahahaha

ola,assalamualaikum,comostas????
sory eh sbb ak lama suda x update blog ak....
i'm sorry kash...huhuhuhu....aku tau ko rindukan aku membebel dlm blog ni...(pasal nazrulla)
ak tgh lagu indon yg kelakar mase taip blog ni(tajuk nye 'cari jodoh') hahahahahah
mentang2 single...tapi lagu ni mmg kelakar..siap ader musim rambutan ke musim durian...xlaku2 gak...hahahah(aku sedih ok)
minngu lpas ak balik kg lag(semua kerna thesis)
dan jumper manusia ygkerek(no manners sungguh)
xpelah ika(pujuk hati supaya bersabar)
minggu ni ak xbalikla..ak mesti bersemangat siapkan thesis....(sbb en nazir kata aku punyer thesis ok)punyerla gembire smpai menari lpas keluar bilik en nazir....
ape lagi ek ak nak membebel...
ooooo,ari tu pidot (my fren) kasi lagu 'suara ku berharap'(ak suka)hahahahahah
pastu my rumate kasi lagu 'kembali pulang'(ak suka gak)
mmg minggu ni orng asik kasi lagu kat aku je....(bagus2x)
okla..
p/s: korang cari tau lagu 'cari jodoh'(besh)

Wednesday, July 22, 2009

someone that touch my heart...

ak sgt sukerkan dier
ak sgt minat dgn dier
he can make me smile
he can make me laught
he can make me moody all time
he can make me happy all time
everything is perfect when he is around me..
if i dont see him for one day,i feel like i'm dying...
i can control myself to not to talk about him...

oh GOD..PLEASE HELP ME...
i dont want to fall in love with him...
i dont want to have this feeling...
he already have a girlfren...
why must i fall in love with him...
take my feeling away far from me...
its so deeply painful to see him with another girl.....
i hate myself for loving him..


ooo BULAN enggan melayan diriku lagi
pabila air mata membasahi pipi
dan lagu2 diradio seolah2 memerli aku
pabila kau bersama yg lain....


adakah perasaan benci ini sebenar cinta
yg masih..bersemadi untukmu
dan sebenarnya ku mengharapkan
di sebalik senyuman itu
KAU JUGA MERINDUI AKU...

ku enggan berpura2 ku bahagia
ku enggan melihat kau bersama si dia
ku akui cemburu mula menular dalam diri
pabila kau bersama yg lain

Pabila kau merenung matanya
ku rebah jatuh kebumi
disaat kau benar2 mahu pergi
seperti ku ber nafas dalam air

DAN SEBENARNYA.......

hari yg sgt panjang....

hari ni ak xde kelas,esok pun xder....
so ak pun meluangkan mase mmbaca blog2 yg da update....
best kn biler dpt2 rilek 2 cm gni...hahahahaha
aman je raser dunier.....x terkejar2 ke sana dan kesini...
minggu ni ak x balik kg...azam nak siapkan thesis...(semangat betul ika ni...)
arap ak dapt siapkan thesis..ak nak gak grade on time....(penat rasernyer asik belajar je...)
sejak semalam ak asik trfikir...soalan yg bodoh gak la ak raser..."kenapa kite mesti jatuh cinta"
of course la sbb kiter semua ader perasaan kan...but sometimes we fall in love with the wrong one..sbbnyer orng yg kiter suker 2 x suker pada kiter,orng yg kiter suker tu da de org yg die suker(ooooooo...sgt menyakit hati....),xpun orng yg kiter suker tu only want main2 dgn kiter...(ego sgt tnggi)asik kiter je yg kena jaga hati dier...dier lngsung x kesah pasal hati kiter...(ader ak kesah)ckp syg n rindu kat kite tp itu cma di mulut je....(benci..emo jap)and then hati kiter gak yg sakit sbb cintakan orng tu...hmmmmm..ak raser cm loser je biler tulis benda2 ngarut ni....(sob...sob)aish.....mybe...sbb kite blum berjumper dgn orng yg betul2 utk kiter kot...tu yg asik jatuh cinta pader wrong person....klaulah boleh ku halang perasaan jatuh cinta ni kn bagus...hahahahaha..(oh ika...aper yg ko merepek ni...)the conclusion is....ak pun xtau sbb soal hati ni sgt susah utk dibicarakan.....

Sunday, July 19, 2009

carefour.....











ari jumaat ari tu ak blik kg...




smpai kg lbh krang dlm kul 10.30 mlm...




sgt penat...




pas2 esoknyer...pagi2 lagi ak da bgn...




sbb x sbar nk berborak dgn mak aku,ayah ak n anak sedara aku...




pas2...dlm kul 11 pagi...ak pun bersiap2 utk keluar dgn mak aku...




tmpat pertama yg dituju adalah tmpt kitar semula...




mak aku subuk nak menjual tin2 susu dgn surt khbr yg ade kt umah..




dpt la duit rm 2.50..jdilah....huhuhuh




pas2 kiteorng pun peg la carefour..(mcm shah alam xde carefour je ek)




smpai2...ak terus nmpak sehelai tudung yg cntik..warna aper?????




jeng3x..mestila warna purple:p huhuhuhu




rm 8 je....




pas2 ak pun pgla mencari GYM ball..(ala bola utk senaman kt umah tu)mak aku tanyer?nak wat pe beli bola 2..ak ckp utk senaman kt rmh...biar mama jadi lbh kurus....huhuhuhu




cntik je bola 2 dari gmbr kt luar kotak( pink colour ma...sgt sweet)




lpas2 da selesai semua tu..kmi berdua pun pegila kt tmpat menjual ikan...(mak aku sibuk nak beli ikan salmon....aish...ikutkan jela..)




maser ni la aku hangin satu badan...nak tau citer nyer...mcm gini








mak aku: ni ikan salmon masak ape sedap?




pnjual ikan : entah...goreng kot...ikan ni dari Jepun tau x...syer x pernah mkn




mak aku : kukus sedap x?tolong amikkan 3 keping..




penjual ikan : nanti sekejap..(dier wat layan x layan je mak aku tu..geram betul ak...)




aku: ma,amik je plastik..masukkan 3 kpng...pas2 kasi dier tmbng...




mak aku: ok...nah encik...toling tmbngkan..




penjual ikan:ikan ni mahal tau..sekilo rm 29..ni tak boleh kurang...ikut harga carefour(smbil memandang dengan perasaan kerek)




Aku:eh,saya taula..yg awak ni kerek sgt kenape?ingat mak sayer xde duit ke nak byr?




mak aku:a'ah...kerek sgt naper?




penjual ikan:hanyer diam smbil memandang kami berdua..(tau takut)




aku:geram sungguh,,baru jual ikan da nak kerek dgn customer...(ak bkn nak mnghina penjual ikan..tp penjual ikan tu yg sungguh kurng ajar..xblh dibiarkn)








pas2 ak pun blah dari tmpt ikan tu...sakit sungguh atiku...




pas penat mmbli belah...mak ak sibuk nak minum kt RENGIT Coffee...




ak pun ikut jela....




adelah sikit 2 gmbr kt rengit coffee ni...




muker ak xde sbb ak mls nk amik gmbr...








Tuesday, July 14, 2009

Garangkah aku?????

adakah ak sgt garang...????
hahahaha
ptg td ader someone ckp ak sgt garang kalau berckp dgn orng yg x kenal ddlm telefon...
maafla yer...
ak mmg mls layan orng yg ak xkenal
ak fobia ckit....pengalaman lalu....
kesian someone tukan...
rupernyer die sajer nk mnyamar nk say thank u pader ak sbb celebrate birthday dier mlm td....
hukhukhuk...
sorry acap watanabe...
lainkali ika lyan acap baik2...
saper suruh berkomplot dgn izni nk kcau ika...
kn dah kena marah...
hahahahaha....
aku seorang yg garang..

Cinta musim bunga....

Pernah ku kejar cintamu
hingga ke hujung pelangi tak ku jemu
ku harap kan terlerai sebuah rindu
berlari aku menyusur setiap musim berlalu
namun bayangmu tetap tak ku temu

cinta musim bunga
takkan pernah ku lupa
setiap detik dan masa
kenangannya terpahat di jiwa

cinta musim bunga
mekarnya tak ku cipta
luruhnya tak ku pinta
biar pedih melara
tetap kau ku puja

cinta musim bunga
bagai mencari bayang tanpa arca
cinta musim bunga
bagai menanti bulan jatuh keriba

gumbire...

ak sgt gmbire sbb semut penggigit tu da xblh gigit ak lag...
sebab sekarang ak da tidur atas katil...hahahahaha
gembire3x.....yg x trhingga...bengkak di tgnku pun mula surut....
tp raser fobia dgigit semut ttp ader smpai mati....
ak mmg x suker semut api.....

Sunday, July 12, 2009

semuer kerana SEMUT...

OH semut....
sebab ko aku x blh tido mlm td....
sebab ko bdn aku semuer sakit2
sebab ko ak menjadi orng yg paling rajin....(kemas bilik)
adakah ak sgt manis hinggakan ko mau menggigit aku smpai bengkak2 badanku....
Pergilah semut api....
jgnla ko muncul dlm hidupku lagi...

Malas..lazy....dan sewaktu dgnnye....

Aku sgt malas...
utk mmbuat thessis ku
walaupun ku tahu..ia sgt penting...
ooooooohhhhh ika nape kamu malas...
comon ika....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ak TERKENANG....SOb..sob

Ptg td aku kuar dgn adik aku...
peg PAS nPKNS...
aND THEN ak ternampak seseorng yg menyerupai NAZRUL
cara jalan,cara cakap n muker pun hampir samer dgn NAZ....
adakah itu pelanduk 2 serupa...
YG pastinyer...ak terkenang.....

Saturday, July 11, 2009

PuPRLE aDDICted.....

entah nape...smnjak 2 menjak ni ak sgt gilakan warna purpe...(so sweet...)
beli kasut pun warne
purple@ungu@kundang...
beli baju pun de warne kundang sikit2....
even my baju raya also in purple colour....(xsbar rasenyer ak nak berya....huhuhu)
that why i change my layout 2 purple color...hahahaha(
cantekkan.....perasaan sorang2 plak)

the conclusion is PORTUAMOR
PURPLE@KUNDANG@UNGU.....MUAHHHHHHH....

aishah adnin bte abdul razak....my haney..




Nilah anak sedara aku...gmbr ni dier da besar ckit...

umur die 2 bulan lebih....da pandai senyum....

sUnwaY pyramid..















Arini aku jalan g sunwaY piramid....

mntng2 duit pt da kuar...bersoping sakan la nampknye...(insafla ika....)

ak bersam hala,itah dan pah memulakan pejalanan seawal 10.30 pg....
punyer la semangat ak nak g soping....
smpai sana dlm kul 11.10...xjauh pun..huhuhuh

kiteorng pun mmlakan langkah dgn kaki kanan.

maka berpusing-pusingla kami didlm sunway piramid (penat giler thp superman kakiku....)

kami sempat makan di POPEYE THE SAILORMAN...PIT..PIT...HUHUHU(siap dpt voucher mknan lagi sbb amik gmbr kt situ..)

sedapla gak...tp lma2 mkn muak plak rasa dier....( aish...ika xbaek tau..rezeki.)

Selepas berpusing selama 4 jam..dan membeli sebuah beg dan 2 helai baju...ak pun bertolak balik...bersama2 dieorng..

















Sunday, July 5, 2009

SEDIH.....

2 PERKARA YG SGT MENYEDIHKAN HATIKU SEMASA CUTI SEMESTER..SOB..SOB..

1) MANCHESTER UNITED KALAH DI FINAL CHAMPIONS LEAGUE..(aku sgt3x kecewa)

2) CHRISTIANO RONALDO MOVE TO REAL MADRID..( ni lagi ak kecewa)

WHAEVER PUN..LIFE MUST GO ON....

Tuesday, April 28, 2009

my LOVE...

My love is like a wind
i just can feel it...
but i can touch it....

cinta x semestinya memiliki....

Saturday, April 18, 2009

ak da jadi MAK NGAH...


ak sgt gembire


sbb ak da jadi mak ngah kepade seorng baby yg comel bernama AISYA ADENIN....


SO SWEET....


x sabar nak balik....


xsabar nak beri ciuman 100% pade adenin....muahh...

menunggumu.....


Didalam sebuah cinta
terdapat bahasa
Yang mengalun indah
mengisi jiwa
merindukan kisah
kita berdua
Yang tak pernah bisa
akan terlupa


Bila Rindu ini
masih milikmu
Kuhadirkan sebuah
tanya untukmu
Harus brapa lama
aku menunggumu
aku menunggumu...

Didalam masa indah
saat bersamamu
Yang tak pernah bisa
akan terlupa
Kenangan masa yang
menghancurkan jiwa
Dengan segenap cinta

aku bertanya

Bila Rindu ini
masih milikmu
Kuhadirkan sebuah
tanya untukmu
Harus brapa lama
aku menunggumu

Dalam hati kumenunggu..
Dalam hati kumenunggu..aku...
Dalam lelah kumenunggu..
Dalam hati kumenunggu..aku...
masih menunggu....

Bila Rindu ini
masih milikmu
Kuhadirkan sebuah
harus berapa lama
Harus brapa lama

aku menunggumu
aku menunggumu

Thursday, April 9, 2009

i care 4 u...but are u care 4 me....


klau kiter still amek kesah ape yg someone buat,mean kiter sygkan dier...

klau kiter da malas nak amek kesah ape yg someone 2 buat,it means kite da malas nak sygkan dier....da borsan...da penat...


(tired of waiting)


aku still amek kersah ape yg die buat...

aku stil amek kersah setiap perkatan yg keluar dari mulut dier

aku still amek kersah pade diri dier

ak still amek kersah walaupun kdg2 aku berlakon pura2 xpeduli..

aku still amek kersah walaupun aku sgt3x terkilan dgn die bile dier lmbat bls msg aku..


AKU STILL AMBIL PEDULI PASAL DIA.....


OOOOOOOOOhhhhhhhh GOD....

PLEASE HELP ME...

WHY I'M STILL CARE

entah pape tah...


hari ni present applied,kena marah habes2x.....pas2 aku xblh jawab ape yg ditnyer...aku sgt terkilan...

ooooooooooooooh pidot....klaulah pidot ader....cian pidot sbb xdpt bersam2 dgn kiteorang....tp bgus juga sbbb dier xpyhla la rasa cmner kena marah dgn panel applied...
esok aku da nak balik kg

sgt best...........................

xsbar rasenyer........

aku nk makan byk2.....

aku nak tgk tv puas2x......

ak nak bawa kereta pesona ku syg.......

the conclusion is entah pape tah...

Wednesday, April 1, 2009

SWEETKAN kami.......

swEETKAN KAMI...
KASH,AIMI,KAK TI,IKA DAN SAPIK....

BERSATU TEGUH CONSTRUCTION SDN BHD....
BERCERAI ROBOH...

QUALITY IS OUR BEST REQUEST


TIDUR................

semenjak assigment ak da abes...aku tidur dan terus tidur....(maybe nak balas dendam kot...huhuhuu)RASE CAM DA 10 TAHUN AKU X TDUR....

Rumate aku yg tersyg (izni n ijat) da start membebel pasal aku yg asik tidur je......dieorng siap suh aku tidur jgn bgn2 lag...(huhuhuhuhu..I'M soRRY rumate.....ak tau korang sygkan aku...dan rindu kan ak sbb xlayan korang semuer,sbb aku asik TIDUR SAHAJA.....

What ever pun....AKU SYG KORANG SEMUER...
AKU JUGE SYGKAN NAZRUL (name mamat ni mmg x blh tnggal...chenta matiku)

DAN KEPADE SESIAPE YG MENYAYANGI AKU...
AKU SYG KN KORANG JUGA

UNLEASH UR POTENTIAL...

Tuesday, March 31, 2009

TEGUH CONST SDN HD


aloooooo.......aku sgt gembire krane semua assignmnt aku tlh abis dibuat..semuer present pun sudah abis....(sbb itulah aku sgt gembire...dan pade mase yg same juga aku sgt sedih...sob..sob sbb da xde assignmnt nak kena wat...kuikui..)

da bnyak ari aku x cukup tido....badan rase seram sejuk je ni....mybe sbb penat...(tapela...aku akan kuatkan semangat jugak...wlupun ak da give up sbnarnye... waaaa.waaaa....)

(terima kasih utk semuer group mate ku aimi,kash,kak ti and sapik....TANPA korang semuer ku mati...korang semuer yg termuaHHHHH di hati)


Thursday, March 26, 2009

aku SGT terkilan...


akU SGT TERKILAN....
aku sgt sedih....kenape ek....
kite kan kwn2 satu kelas...
aku kn gurau 2 je...
pastu boleh pulak amik serious....
ak mmg tau perangai die yg moody x tentu pasal..
tp smpi hati die ckp aku bgtu...

but yg penting is APE Aku KESAH...
always ask yourself ibarat karte pirsang.. pada rumate ku ko da cukup kwan ke belum?????
kalau da cukup...xpyh perdulikan die...

ohhhhhhhhhh SEHA.....




Sya sgt rindu nak balik umah...kg ku di batu pahat johor....sgt rindu pada mama,ayah,anak sedara yg stil lg belum lahir, nini dan seha......( nak tau seha tu sape?????..seha ialah anak patung yg tlh dibeli oleh mamaku utk hanini...)


sbagai kwan die..yela mama aku kesiankan c hanini tu sbb xde kwn...(hanini tu plak anak seorng cikgu yg mak aku jaga dari kecik lagi...Skrg umur die 3 thun...birthday die same dgn aku tau...huhuhuhu....kiranye mmg mcm adik aku sndiri la..)..

tp yg kelakarnye..Seha tu xde mulut....(pelik tp benar) aND nini ni selalu pesan kat mak aku suruh beli mulut SEha kat pasar.....cian nini....xpe..nanti klau aku balik lg sekali...aku akan lukiskan mulut utk SEha...Gambar yg kat atas tu adalah gambar SEHA...BEtulkan citer aku...huhuhuhu

Sunday, March 1, 2009

CINTA MATI

Bagaimana caranya untuk Agar kau mengerti Bahwa aku rindu…

Bagaimana caranya untuk Agar kau mengerti Bahwa aku cinta…

Masihkah mungkin Hatimu berkenan Menerima hatiku untukmu

Cintaku sedalam samudra Setinggi langit di angkasa Kepadamu…

Cintaku sebesar dunia Seluas jagad raya ini Kepadamu, kepadamu…

Bagaimana caranya untuk kau mengerti Bahwa aku mencintaimu selamanya?

Bagaimana caranya untuk kau mengerti Bahwa aku merindukanmu selamanya?

Friday, February 27, 2009

sAye SGT gilakan Novel


NOVEL yg SAYE pinjam DARI ptar 3

sBB SAYE TERLALU RINDUKAN SESEORANG

Rindu ini tidak pernah surut
Rindu ini melenyap angan indah yang disulam sekian lama
Rindu ini menyuluh lorong gelap kehidupan yang dulu bercahaya
Rindu ini Bisakah Lenyap???????????
Kerana demi rindu ini .....
Hati ini sedingin salju,
bIbir KEKontangan Senyuman
dan Mata KegersaNGAn air MATA

sBB saye trlalu RINDUKAN seseorang

PEnatnye....

Ptg td ak g cri buku kat Ptar 3....(ak kn rajin..kuikuikui...)ini semua kerana THESIS yg sgt aku syg..Ptar 3 tu kat fakulti enginn...(deep in my heart,i wish 2 see NAZRUL)...but my wish didnt come true...huhu

Never mind,another day another time..tgh cbuk2 cri buku,trnampak muke yg ku kenal..sape lg klau bkn...ikram which is my classmate..die pun cri buku gak rupenye..semua kerana THESIS..skali lagi..

Tajuk buku yg aku cri ialah ELEVATED WATER TANK (nama manjenye RESERVOIR)..bukunye ade..cma xmenepati citarasa ku...sbb semuanye byk formula saje...(aku belajo QS..not engineer.. (nazrul yela)tp xpela sbbb...mataku tba2 ternampak NOVEL CINTA YG BANYAK SGT...so aku mndapat satu idea..utk meminjam semua novel2 itu..(walaupun kerja rumah aku melambak) kuikuikui...(AKU KAN gilakan NOVEL CINTA)...

tajuk2 novel itu adalah 'sERAUT wajah memori',' Aku MENYAYANGIMU','Titipkan aku Bahagia' dan Luhurnya Cinta.....oppppppsssss terlupa plak pade buku THESIS KU yg hanya satu which is REINFORCED CONCRETE RESERVOIR AND TANK...

Pas2 g Mkan Jap kt R&b..dekat je dgn BINTANG...kemudian aku pun merempit balik ke umah..(home sweet home)....Sampai rumah aku pun BERkata PENATNYEEEEEEEEEEEEEEEE.....

fOR SomeONE who MADE me sMILE...tHANK U...

bILA ku lelah tetapLAH di SINI
JangAN tiNGGALKN aKU seNDIRI
bILA ku MARAH Biarkan ku BersanDAR
jANGAN kAU peRGi uNtuk MEnghindaR
rASAkan RESAHKU
daN buat aKU TERSENYUM
dGN canda tawamu
Walau pun TUK sekejap

Thursday, February 26, 2009

JanGan LuPAKan Aku..sob..sob..


Jangan Lupakan aku NAZRUL

ku berjalan terus tanpa henti
dan
dia pun kini telah pergi

ku berdoa di tengah indahnya dunia

ku berdoa untuk dia yang kurindukan

memohon untuk tetap tinggaldan jangan engkau pergi lagi

berselimut di tengah dingin dunia

berselimut dengan dia yang kurindukan


would it be nice to hold you ..

would it be nice to take you home..

would it be nice to kiss you..


memohon untuk tetap tinggal

dan jangan engkau pergi lagi

bernyanyilah na na na na na

bernyanyilah untuk dia yang kurindukan


jangan pernah lupakan aku jangan hilangkan diriku

jangan pernah lupakan aku jangan hilangkan diriku

jangan pernah lupakan aku
jangan pergi dari aku

Wednesday, February 25, 2009

oh THESIS...

Minggu ni smue org sgt bz( terutamanye bdk part 5 QS) smuanye disbbkn thesis...huahuahua...aku pn bz la gak..tp byk berlakon je..huhuhuhu..seperti kata ("en Nan..which is my measurement lecturer"..sbnarnye xla bz sgt)

Pertama kali...

Pertama kali dlm sejarah hidup aku,aku mmbuat blog yg dinamakan sempena kesukaan aku menonton telenovela mexico..Por2 amor..kuikuikui....(mksudnye 'kerana cinta mu')jiwang x??????
ak sbnarnye trpengaruh dri clasmate ku utk menulis blog krana ak sgt suke mmbace blog dieorg 'aini,amy dan udeng'...sbb,,,jeng3x..*trsgt best*.huhuhu....Terima kasih untuk mereka semua mempengaruhi aku untuk membuat blogku sendiri..(tba2 terasa diriku sgt comel)huahuahua....

Rasa mcm nervous gile..(maaf da trkeluar ayat yg kureng sopan) sbb fist time tulis blog.....